0345-512747 algemeen@degrootbv.nl

hotLAN

Het hotLAN®-systeem is een LANGGUTH lineaire etiketteermachine en is ontwikkeld voor het etiketteren van blikken met de hot melt lijmmethode. Deze machine garandeert een hoge mate van efficiëntie en productiviteit en topsnelheden tot 60.000 blikjes / uur, lage opstarttijden en non-stop gebruik.

 

hotLAN 310

Het machinemodel hotLAN® 310 is de inline hogesnelheids-hot melt snij- en stapellabeller van LANGGUTH. De lijmbesparende hotmelt-technologie van de labeler levert snelheden tot 60.000 gelabelde containers per uur; voor vrijwel allround containers die omwikkelbare labels ontvangen. Insteltijden van 5-10 minuten en non-stop werking dragen bij aan een hoge bedrijfstijd en efficiëntie voor uw productielijn. De integratie van codering of andere besturingsapparaten en afkeuringsfuncties bieden een kwaliteitslabeloplossing en een onmiddellijk controlepunt voor kwaliteitscontrole binnen de lijn.

voordelen:

  • Rondom etiket
  • Lineaire etiketteermachine; minimale investering in maat / wissel onderdelen
  • Minimaal lijmverbruik door spuitlijmsysteem
  • Hoog rendement dankzij snelle omschakeling en eenvoudige bediening
  • Gesloten, niet-recirculerend lijmsysteem voorkomt lijmverontreiniging
Technische gegevens: (basis)

Basisframe: Gelaste vierkante buis van roestvrij staal
Conveyor Kunststof of stalen ketting
snelheid: Variabel instelbaar, vijf beschikbare modellen. Snelheidsreferentie op basis van een diameter van 73 mm:
18.000 / h, 24.000 / h, 30.000 / h, 45.000 / h, 60.000 / h
Invoer: Invoer door worm, regelbare snelheid
Lengte van de machine: Aanvoer- en afvoerlengte afhankelijk van snelheden
Tot 30.000 / h: 935 mm bij invoer, 750 mm bij ontlading ->
Totale lengte 6.000 mm
45.000 / h: 1.185 mm bij invoer, 1.000 mm bij ontlading ->
Totale lengte 6.500 mm
60.000 / h: 1.435 mm bij invoer, 1.250 mm bij ontlading ->
Totale lengte 7000 mm
Container Ø: Minimaal 66 mm, 165 mm
Label hoogte: Standaard etikettenmagazijnen kunnen maximaal 120 mm, 160 mm, 200 mm tot
max. 235 mm
Label lengte: Minimaal 210 mm – max. 530 mm

operatie

Bij de labeler creëert de invoer doseerinrichting een herhaalbare opening tussen de containers, waardoor progressieve labelingprocessen worden geïnitieerd. Een afgemeten container komt in een band die de container – kan, pot, fles – door de etiketteerder draagt. Nadat de draaiende houder de besturing van de draagriem heeft bestuurd, wordt een fotocel geactiveerd.Meerdere lijmmodules spuiten lijmstippen op de container, net zoals de bus contact maakt met de voorrand van de etiketstapel. Wraps rond het draaiende blik. De achterrand van het label trekt van de stapel etiketten naar de overlappende balk. De draagriem bevindt zich naar verluidt in een borstelsectie die hoogstwaarschijnlijk het etiket voor het blik is.
Het hotmelt-aanbrengsysteem van LANGGUTH wordt gekenmerkt als een gesloten, contactloos ontwerp omdat de lijm is verzegeld, niet open voor de omgeving. Bovendien zit er geen lijm in de container. Het sproeijlijmsysteem bespaart bijna 50% hete smelt in vergelijking met een lijmwals. Bovendien is het spuitsysteem schoner en levert het superieure resultaten.

Het etikettenmagazijn is traploos instelbaar binnen de minimale / maximale grootteparameters. Labelmagazijnwisseling is positief en herhaalbaar. Labels worden op volle snelheid opnieuw gevuld zonder machinestilstand.

De hotLAN 310 is een eenvoudig mechanisch ontwerp en toch een flexibele etiketteerder met een hoog rendement. Geen enkele andere hotmelt-labeler komt overeen met het totaal aan eigendomsvoordelen van de hotLAN 310. De aanschafprijs is lager dan die van een roterende hotmelt-labeler. Omzettingen zijn snel, eenvoudig en zonder gereedschap. Onderhoudskosten zijn 60.000 containers / uur. Bovendien maakt de combinatie van flexibiliteit, betrouwbaarheid en eigendomskosten dit label tot een favoriet voor contractpackers en bedrijven die in afgelegen delen van de wereld actief zijn.

opties:

– Etikettering van verfblikken met handvatoogje
– Inspecteren / afkeuren en andere besturingsapparaten