0345-512747 algemeen@degrootbv.nl

Labelling / Etiketteren

Koudlijm
Hotmelt
Zelfklevend

AAN EEN GOED DOORDACHTE OPLOSSING KLEVEN GEEN NADELEN

Een goede labelling oplossing vraagt om inzicht en ervaring. Aspecten als materiaalsoort, verpakkingsvorm, snelheid en zelfs de omgeving waarin u werkt zijn van belang om de juiste keuze te maken. Wij zijn gespecialiseerd in labelling oplossingen waar goed over nagedacht is, varierend van hotmelt tot zelfklevend. Afhankelijk van uw situatie zoeken we samen met u de beste oplossing. Van een gebruikte machine tot een innovatieve maatwerkoplossing.

Onze machines

Langguth

Langguth is één van de meest vooraanstaande producenten van etiketteermachines voor de voedsel- en chemische industrie. Met het uitgebreide en specialistische assortiment etiketteermachines, kan vrijwel ieder product, op een uiterst efficiënte manier worden geetiketteerd.

SES

SES is een toonaangevende Duitse leverancier van etiketteertechnologie en is sterk in speciale machines en grootschalige projecten.
Ons team is in alle ontwikkelingsfases een betrouwbare sparringpartner die er plezier in heeft de allerbeste oplossing bij de situatie te zoeken, productiestilstand te voorkomen en efficiency te verhogen. Voor ons is partnership niet zomaar een label, het is een belofte.

Type technieken voor labelling

Koudlijm

Lage kosten, eenvoudig omstelbaar en milieuvriendelijk etiketteren met de WETLAN technologie

 • Etiketteren met watergebaseerde lijm
 • Lijmen zijn afweekbaar,
 • Verpakkingen daardoor goed recyclebaar
 • Biobased en biodegradable lijmen mogelijk
 • Lagere instapkosten mogelijk met gebruikte machines

Hotmelt

Lage kosten, eenvoudige formaatwissels en een uiterst zuinige etiketteermethode. De moderne methode voor hoog volume rondom etiketteren

 • Rondom etiketteren met hotmelt
 • Alkalisch oplosbare hotmelt voor recycleprocessen mogelijk
 • Tot 70% biobased lijmen

Zelfklevend

De meeste flexibele vorm van etiketteren, waarbij een zeer groot aantal etiketvormen en verpakkingsformaten kan worden afgehandeld

 • Eenvoudige bediening
 • Vrijwel alle etiketvormen
 • Vrijwel alle verpakkingsvormen.

wetLAN

LANGGUTH bereikt de perfecte combinatie van de veelgebruikte natte lijmtechnologie en lineair etiketteren met de wetLAN machineserie. Verschillende machinetypes creëren een unieke, kwalitatieve uitstraling voor uw product, ongeacht of het klein of groot, rond of hoekig is.
De wetLAN machines van LANGGUTH worden gekenmerkt door lage eenheidskosten, lage of geen stilstandtijden evenals een eenvoudige set-up en een hoge mate van toegankelijkheid.

Etiketteermogelijkheden met natlijm machine:

selfLAN

Het selfLAN-systeem brengt met zelfklevende etiketteertechnologie een breed scala aan folie- en papieretiketten nauwkeurig aan op bijna elk type container.

Het technische ontwerp van LANGGUTH maakt een standaard toepassing mogelijk, maar ook de toevoeging van vele machinefuncties die de gebruiker de flexibiliteit geven om het beste uiterlijk voor uw producten te bereiken. De hoge standaards van onze selfLAN-serie dragen bij tot de hoogwaardige uitstraling van uw product en de economische efficiëntie van de productie.

Etiketteermogelijkheden met zelfklevende etiketten:

hotLAN

Het hotLAN systeem, geïnstalleerd in de LANGGUTH lineaire etiketteermachines, is ontwikkeld voor het etiketteren van blikken met hotmelt. Deze machine garandeert een hoog niveau van efficiëntie en productiviteit en topsnelheden tot 60.000 blikken/uur, lage insteltijden en een non-stop werking.

 

Verpakkingen met een hotmelt etiketteermachine:

moduLAN

De innovatieve roterende etiketteerders van de moduLAN serie voldoen aan de individuele eisen van de klant. Elk etiket en elke container kan met de passende etiketteermethode worden verwerkt. De verschillende etiketteertechnologieën hotmelt, natlijm en zelfklevend kunnen naar wens worden gecombineerd.

Etiketteren van verpakkingen met moduLAN:

Glueco

GLU|ECO® is een volledig nieuwe machineserie die nieuwe standaarden zet bij het etiketteren. De innovatie van de GLU|ECO® etiketteermachineserie vloeit voort uit een nieuwe toepassingstechnologie. De machine maakt het mogelijk de hoge marketingvereisten te combineren met een verlaging van de eenheidskosten. De zelfreinigende uitvoering van de GLU|ECO® vervolledigt het geïntegreerde ontwerp van het machineconcept, waarbij de invloed van de praktijkervaring van de gebruikers een belangrijke rol heeft gespeeld bij de nieuwe ontwikkeling.

 

Oplossingen voor vrijwel elk oppervlak; plastic, glas, metaal, folie, hout of rubber

Etiketteren is geschikt voor o.a. de volgende toepassingen

Apparaten voor het aanbrengen van etiketten worden gebruikt om automatisch een rol voorgedrukte etiketten op het eindproduct aan te brengen. Applicators kunnen etiketten aanbrengen op golfkartonnen dozen, kartonnen dozen, krimpfolie, pallets of clamshell-verpakkingen. Thermische Transfer Overprinters (TTO) worden vaak op etiketteermachines gemonteerd om variabele informatie direct op het etiket te drukken voordat het op producten in een verpakkingslijn wordt aangebracht.

U heeft geen compleet systeem nodig?

U hebt al een transportsysteem – maar uw productie is gegroeid en u hebt nu niet de juiste volledig automatische etiketteermachine. Geen zorgen, u hoeft uw complete transportsysteem niet te veranderen: met onze volledig automatische etiketteermachines voor installatie, die kan worden aangepast aan uw individuele behoeften en vereisten.

Etiketteren is ons vak. Een startende brouwerij of een conservengigant? Kies de juiste machine aan de hand van de gewenste capaciteit, ombouwtijden en kosten per verpakking.