0345-512747 algemeen@degrootbv.nl

moduLAN

De innovatieve roterende etiketteermachines van de moduLAN®-reeks voldoen aan de individuele behoeften van de klant. Elk label en elke verpakking kan worden verwerkt met behulp van de juiste labelmethode. De verschillende labeltechnologieën hotmelt, natte lijm en zelfklevende kunnen op verzoek worden gecombineerd.

Voor bijna grenzeloze flexibiliteit biedt LANGGUTH zijn moduLAN®-rotatie-etiketteerder met maximaal vier etiketteringsstations met smeltlijm, natte lijm en drukgevoelige formaten voor vrijwel elke vorm van containers en etiketten.Klanten waarderen de mogelijkheid om een ​​combinatie van labeltypen te selecteren met behulp van afzonderlijke modules, meerdere modules of combinatiemodules. De moduLAN® wordt aangeboden in drie verschillende snelheidsbereiken.

 

voordelen:

  • Hoogste technische kwaliteit
  • Labeling-modules kunnen worden gecombineerd
  • Zonder gereedschap omschakelen met snelkoppelingscomponenten
  • Hoge bereikbaarheid voor operators en eenvoudige reiniging
  • Natte lijmstations gebruiken LANGGUTH’s directe etiketoverdracht FVT18-magazijn zonder lijmpallets
  • Veelzijdige en eenvoudige bediening
  • Maximale flexibiliteit en maatwerk
  • Snelle overschakeling
LANGGUTH heeft drie moduLAN®-modules met een duidelijk aantal containerschijven ontwikkeld om zowel snelheid als vereiste etiketteringsfuncties te bereiken. Plaatrotatie die nodig is voor het labelproces wordt in de continue modus uitgevoerd door een centrale schijf of door afzonderlijke servoaandrijvingen die op elke plaat zijn bevestigd. Camera’s of speciale sensoren binnen de labelers zorgen voor een contactloze oriëntatie van de container. Bovendien kunnen aanvullende codeer- en besturingsapparaten eenvoudig worden geïntegreerd.
Technische data: moduLAN 818 moduLAN 816
Technische data: moduLAN 818 moduLAN 816 moduLAN 824
Aantal etiketteringsaggregaten: 2 3 5
Pitch: 120 mm 180 mm 180 mm
Diameter van de container: 100 mm 160 mm 200 mm
Basisframe: Gelaste, roestvrijstalen vierkante buis
Container rotatie: Continumodus of servomotor voor elke plaat
Lijmpallet – natte lijm met overdracht van traditionele lijmpalletten

Wanneer directe overdracht van etiketten met de FVT18 niet mogelijk is, is de moduLAN® uitgerust met traditionele lijmpallets die betrouwbaar worden gebruikt door de drankenindustrie voor de toepassing van de voor-, achter-, patch-, schouder- of nekringetiketten.

Technische gegevens: (basis)

Snelheid: Tot 24.000 / uur afhankelijk van de containerspecificaties
etikettering: Voor-, achter-, schouder-, nekring
Label lengte: Tot 180 mm mogelijk
labels: Rechthoekige of gevormde etiketten

FVT 18 – natte lijmtechnologie

In tegenstelling tot de lijmpallettechnologie maakt het LANGGUTH natte lijmmagazijn FVT 18 het mogelijk etiketten te verwerken die langer zijn dan 200 mm. Bovendien biedt de FVT 18 een aanzienlijke kostenbesparing en eenvoud door de noodzaak van veranderingsonderdelen voor verschillende groottetiketten te elimineren.

Technische gegevens: (basis)

Snelheid: Tot 15.000 / uur afhankelijk van de containerspecificaties
etikettering: Voornamelijk rondwikkelbaar of gedeeltelijk omwikkelbaar voor cilindrische potten
Label lengte: Min. 80 mm – max. 400 mm
Label hoogte: Tot 210 mm
labels: Rechthoekige of gevormde etiketten

Hotmelt-technologie

Het lijmsparende hotmelt-systeem maakt snelheden tot 60.000 containers per uur mogelijk en past labels toe op alle soorten cilindrische containers.

Technische gegevens: (basis)

Snelheid: Tot 60.000 / uur afhankelijk van de containerspecificaties
etikettering: Hoofdzakelijk omhullend op cilindrische en hoekige containers
Label lengte: Meer dan 500 mm mogelijk
Label hoogte: Max. 235 mm
labels: Rechthoekige etiketten van papier of plastic

Zelfklevende etiketteermachines
Voeg naast productlabels ook speciale labels toe voor promotionele activiteiten, gekleurde stickers of ID-labels kunnen worden aangebracht met zelfklevende dispensers.

Technische gegevens: (basis)

etikettering: Voor-, achter-, afdichting Etiketten en gekleurde stickers, speciale labels voor promotionele activiteiten of ID-labels
Label hoogte: Max. 320 mm
labels: Rechthoekige of gevormde etiketten van papier of plastic

Operatie

De etiketteermachine werkt volgens een rotatieprincipe en kan worden uitgerust met verschillende etiketteermodules. De invoerworm regelt de invoer van de container en creëert een gedefinieerde opening tussen de containers die overeenkomt met de toonhoogte van de invoerster. De invoerster begeleidt de containers naar de centreerplaten van de carrousel.Vervolgens fixeren de centreerkoppen de containers op de centreerplaten.

Natte lijmmodule FVT18
In de lijminrichting van de natte lijmmodule FVT18 wordt de lijm verpompt en gerecirculeerd over de draaiende lijmrol en teruggevoerd via een slang. Een gelijkmatige lijmlaag bedekt de lijmroller. De labels worden verticaal in de stationaire magagine geplaatst. Een vacuümstaaf neemt het etiket van het magazijn op en draagt ​​het etiket over naar transportbanden. Na het verplaatsen door het transportgedeelte van de band, komt het etiket in contact met de lijmrol, die een gelijkmatige dunne laag op de hele achterkant van het label aanbrengt. De rand van het etiket wordt van de lijmrol afgebogen op de container. Het hele etiket omwikkelt de container en wordt stevig afgeveegd naar de container.

Lijmpakket met natte lijmmodule
In de lijminrichting van de palletlabeling van de natte lijmmodule wordt de lijm via een slang door de lijmpomp op de draaiende lijmrol geleid. Een gelijkmatige lijmlaag bedekt de lijmroller. De labels worden verticaal in het etikettenmagazijn gepositioneerd. De lijmpallets halen labels op uit het magazijn; vervolgens worden ze overgebracht naar de tangrol (of grijpercilinder). De tangrol draagt ​​gelijmde labels op de container.

Zelfklevende module
Het etiket bevindt zich aan de afgiftekant van de zelfklevende module waar het klaar is om te worden vrijgegeven. De passerende container verwijdert het label van de dispenserkant en het zelfklevende etiketteerinstrument transporteert het volgende label naar de wachtpositie aan de dispenserkant.

Hotmelt-module
Tijdens het opneemlijmproces worden lijmpunten door de hotmelt-module op de container gesproeid. De labels worden verticaal in het hotmelt-labelmagazijn gepositioneerd. De passerende houder trekt de voorrand van het label uit het magazijn met behulp van de kleefkracht van de eerste lijmpunten. Vanwege de rotatie van de container wordt het label rond de container gewikkeld. Tijdens het lijmproces van de lap heeft de achterrand van het label een hotmelt die is geëxtrudeerd uit een overlapstaaf wanneer het label uit het etikettenmagazijn wordt getrokken. Tijdens de rotatie van de container hecht de overlapping zich aan de aangewezen plek op het etiket.

Om het etiket strak te trekken, wordt de container getransporteerd door veegborstels / aandrukrollen die het label glad maken en op het etiket drukken. Kort voor het bereiken van het sterwiel lossen de centreerkoppen de containers weer vrij.Vervolgens leidt het uitblaassterrenwiel de containers van de centreerplaten terug naar de transportband.